“Je krijgt enorm veel vrijheid en ondersteuning om jezelf te ontwikkelen tot een goede advocaat en gedegen adviseur.“

Jeannot Coomans
Advocaat

Mijn eerste werkervaring bij VDT Advocaten heb ik opgedaan in 2017 tijdens mijn afstudeerstage die ik heb gelopen in het kader van de opleiding HBO-Rechten aan de Juridische Hogeschool. Ik kon beslisbomen bouwen. Daar had VDT bijzondere interesse in. Vervolgens ben ik tijdens mijn premaster en master aan de Tilburg University bij VDT blijven werken als juridisch medewerker. Dat beviel heel goed. Ik ben nu advocaat-stagiair in het Team Mens & Arbeid.

Als muziek in de oren
Ik had al snel door dat VDT geen standaard advocatenkantoor is. Hier geen stropdassen,  driedelige pakken of zegelringen. Geen hiërarchie. Eerder informeel en een tikkeltje Brabants (zeg ik als Limburger). Het toffe is dat innovatie en veranderingen worden omarmd. Dit was voor mij misschien wel dé reden om voor VDT te kiezen. Een bedrijf dat in een klassieke en ouderwetse markt bewust kiest voor het opzoeken van innovatie, het kiezen voor een alternatieve werkwijze en afstapt van het oude en vertrouwde klonk mij als muziek in de oren.

Heel veel plezier
VDT betekent voor mij heel veel plezier. Niet alleen tijdens het werk, maar ook daarbuiten. Zo voelen collega’s als vrienden en voelt VDT als een plek waar je jezelf kunt zijn en wordt uitgedaagd om op de toppen van je kunnen te presteren. Hiernaast heeft VDT enorm bijgedragen aan mijn professionele ontwikkeling. Er is niet alleen aandacht voor juridisch inhoudelijke competenties, maar ook voor zaken zoals commerciële vraagstukken, communicatievaardigheden, netwerken, eigen ideeën en vooral voor de persoon die dit alles doet. Met name dat laatste wordt niet uit het oog verloren. Je krijgt enorm veel vrijheid en ondersteuning om jezelf te ontwikkelen tot een goede advocaat en gedegen adviseur.

“Je krijgt enorm veel vrijheid en ondersteuning om jezelf te ontwikkelen tot een goede advocaat en gedegen adviseur.“

Je onderneemt mee
Er wordt van je verwacht dat je “mee onderneemt” met onze klanten. Dat betekende voor mij direct veel contact met HR-managers, DGA’s tot aan Privacy Officers. De diversiteit en de betrokkenheid met de klanten maken het werk voor mij echt interessant. Door onze werkwijze bouw je een relatie op met je klant en ben je meer dan alleen een adviseur op afstand. Dat begint hier al op dag 1. En wie denkt dat je in de Randstad moet zijn voor interessante, complexe en uitdagende zaken heeft het mis. Die vind je ook in Tilburg, althans bij VDT Advocaten ; -)