Gepubliceerd op 18 dec 2023

Vacature – Advocaat medewerker ICT recht en AVG

I got 99 problems’, rapte de grote tekstdichter Jay-Z in een openhartige bui. Vinden wij vrij veel. Hij had er verstandig aan gedaan om eens bij VDT Advocaten aan te kloppen. Want wij zijn meesters, in het oplossen van problemen en in het voorkomen ervan. Ben jij ook een volbloed-probleemoplosser met de letters mr voor je naam én wat ervaring in je rugtas? En heb je wel oren naar een nieuwe manier van werken als advocaat? Hit us!

Wie zijn wij?

Nee, geen stoffig advocatenkantoor. Wij timmeren aan de toekomst, met een getalenteerde jonge club mensen. De meesten in spijkerbroek en op sneakers. We zijn nu met een man/vrouw of 40 en we groeien hard. Onze klanten zijn MKB bedrijven.

Wij geloven in moderne advocatuur en écht investeren in de relaties met onze klanten, in ons geval meestal MKB ondernemers dus. Is er bij hen herrie in de tent, dan brengen wij de rust terug. Maar liever nog voorkomen we juridische problemen. Met preventieve juridische producten, abonnementsvormen, teamgeest en een ondernemende en proactieve houding als hoofdingrediënten. Dat is slimmer en gezelliger.

We werken in drie teams. Ieder team is een mix van advocaten en andere professionals, met ieder zijn eigen rol. Wekelijks wordt het werk slim verdeeld, naar tijd en talent. We werken niet met individuele targets, maar teamtargets. Want dat is de échte prikkel tot samenwerken. Wel verwachten alle teamleden anderen die minstens net zo goed zijn. Jij zult jezelf dus ook moeten blijven verbeteren, maar dat is alleen maar interessant, toch? En wij helpen daarbij. Of we persoonlijke ontwikkeling serieus nemen? Check out onze Outlaw Academy voor advocaat stagiaires, maar daar stopt het natuurlijk niet.

Jouw functie 

Jij komt te werken in één van onze drie teams, Team Bedrijfsprocessen om precies te zijn. Jij helpt veel bedrijven en zorginstellingen met puur privacyrechtelijke uitdagingen. Maar ook wanneer ICT-bedrijven worstelen met alle nieuwe wet- en regelgeving kun jij aan de bak. Samen met de andere ict- en privacy specialisten bij VDT. De groei van deze takken van sport komt ook door de tools en producten die we ontwikkelen. Help needed!

Wie ben jij? 

Een advocaat met de nodige vlieguren, die het vak op topniveau wil uitoefenen, maar vooral samen met andere toppers. Je loopt liever in spijkerbroek dan in driedelig pak. Je spreekt liever ondernemerstaal dan onnodig vakjargon. Je onderneemt liever pro actief mee met onze klanten, dan je in te dekken met moeilijke memo’s. Verder ben je enthousiast en heb je de ambitie om ambassadeur van onze vooruitstrevende vorm van advocatuur te worden. Als kers op de taart vragen we nog om een messcherp analytisch vermogen en uitstekende adviserende en commerciële vaardigheden.

Ons aanbod 

We hebben nogal wat noten op onze zang. Niet om de drempel onnodig hoog te houden, maar omdat we geen genoegen nemen met middenmoot of subtop. Kom je bij ons aan boord, dan kun je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden. Bij VDT krijg je de kans jouw specifieke talent te ontwikkelen en de rol te pakken die het beste bij jou past. Advocatuur is soms een kwestie van de lange adem, dus we vinden het ook belangrijk dat je fit bent. Samen sporten kan bij ons en we moedigen het – tenzij we zelf op dat moment óók sporten – aan. Onze organisatiestructuur is plat als het Tilburgse landschap en binnendeuren zijn er nauwelijks. We hebben ons eigen bier en onze eigen bar. En de sfeer in ons splinternieuwe hippe kantoor? Die is lekker informeel. We werken hard, maar lachen zo mogelijk nóg harder. Loop anders hier alvast eens een 360-rondje door ons kantoor.

Enthousiast? 

Kan jouw carrière een nieuwe start of een fikse opfrisbeurt gebruiken? Solliciteer! Dat kan via de onderstaande sollicitatielink. Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel eens met VDT’er Tom van Balen op 013-5440400. Hij kan je van alles vertellen, ook over deze functie. En kijk vooral ook op onze websites: vdt-advocaten.nl en werkenbijvdt.nl. Dan leer je de mensen kennen die je wellicht binnenkort je teamgenoten mag noemen.

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Daarmee kijken we onder andere naar jouw karaktereigenschappen en communicatiestijl om een betere match met het team te kunnen maken.

Leonard Bijlsma