Vacature - Advocatuur kan echt veel toffer zijn. Voor een advocaat medewerker (> 3 jaar ervaring) ondernemings- en insolventierecht. 

‘I got 99 problems’, rapte de grote tekstdichter Jay-Z in een openhartige bui. Vinden wij vrij veel. Hij had er verstandig aan gedaan om eens bij VDT Advocaten aan te kloppen. Want wij zijn meesters, in het oplossen van problemen en in het voorkomen ervan. Ben jij ook een volbloed-probleemoplosser met de letters mr voor je naam én wat ervaring in je rugtas? En heb je wel oren naar een nieuwe manier van werken als advocaat? Hit us! 

Jouw functie 

De advocatuur is behoorlijk traditioneel, maar tradities zijn er om verbroken te worden. Wij geloven in moderne advocatuur en écht investeren in de relaties met onze klanten – in ons geval meestal MKB ondernemers. Is er bij hen herrie in de tent, dan brengen wij de rust terug. Maar liever nog voorkomen we juridische problemen. Met preventieve juridische producten, abonnementsvormen, teamgeest en een ondernemende en proactieve houding als hoofdingrediënten. Dat is slimmer en gezelliger. 

Genoeg over ons, nu over jouw rol. Jij komt te werken in één van onze drie teams, Team Bedrijfsstructuur om precies te zijn. De mensen die je hier aantreft zijn echte teamspelers. We werken niet met individuele targets, maar teamtargets. Want dat is de échte prikkel tot samenwerken. Wel willen alle teamleden samenwerken met anderen die minstens net zo goed zijn. Jij zult jezelf dus ook moeten blijven verbeteren, maar dat is alleen maar interessant, toch? En wij helpen daarbij. Of we persoonlijke ontwikkeling serieus nemen? Check out onze Outlaw Academy.  

Het inhoudelijke werk? Dat is erg gevarieerd, maar denk aan de begeleiding van fusies en overnames en advisering, bedrijven in nood, aandeelhoudersaangelegenheden. Bij ons werken vier curatoren, dus je zult ook druk zijn met de afwikkeling van faillissementen. Maar ook al gaat het er soms stevig aan toe: jouw nieuwe functie is vooral heel interessant, leerzaam en dynamisch. 

 Wie ben jij? 

Een advocaat met de nodige vlieguren, die het vak op topniveau wil uitoefenen, maar vooral samen met andere toppers. Je loopt liever in spijkerbroek dan in driedelig pak. Je spreekt liever ondernemerstaal dan onnodig vakjargon. Je onderneemt liever pro actief mee met onze klanten, dan je in te dekken met moeilijke memo’s. Verder ben je enthousiast en heb je de ambitie om ambassadeur van onze vooruitstrevende vorm van advocatuur te worden. Als kers op de taart vragen we nog om een messcherp analytisch vermogen en uitstekende adviserende en commerciële vaardigheden. 

Ons aanbod 

We hebben nogal wat noten op onze zang. Niet om de drempel onnodig hoog te houden, maar omdat we geen genoegen nemen met middenmoot of subtop. Kom je bij ons aan boord, dan kun je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden. Bij VDT krijg je de kans jouw specifieke talent te ontwikkelen en de rol te pakken die het beste bij jou past. Advocatuur is soms een kwestie van de lange adem, dus we vinden het ook belangrijk dat je fit bent. Samen sporten kan bij ons en we moedigen het – tenzij we zelf op dat moment óók sporten – aan. Onze organisatiestructuur is plat als het Tilburgse landschap en binnendeuren zijn er nauwelijks. We hebben ons eigen bier en onze eigen bar. En de sfeer in ons splinternieuwe hippe kantoor? Die is lekker informeel. We werken hard, maar lachen zo mogelijk nóg harder. Loop anders hier alvast eens een 360-rondje door ons kantoor. 

Enthousiast? 

Kan jouw carrière een nieuwe start of een fikse opfrisbeurt gebruiken? Maak dan nu je beste keuze van 2022 en solliciteer! Dat kan via de onderstaande sollicitatielink. Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel eens met VDT’er Tom van Balen op 013-5440400. Hij kan je van alles vertellen, ook over deze functie. En kijk vooral ook op onze websites: vdt-advocaten.nl en werkenbijvdt.nl. Dan leer je de mensen kennen die je wellicht binnenkort je teamgenoten mag noemen. 

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.