Het HR Kenniscafé

Joyce van Dongen

Mindy Lodewijks

Nikki der Kinderen

Monja van den Berg

26 maart 2021

Het HR Kenniscafé is bedoeld voor professionals (in loondienst) met de HR-verantwoordelijkheid voor een mooie groep medewerkers. Als HR professional heb je een bijzondere rol binnen een organisatie. Vaak sta je er alleen voor. Hoe mooi is het dan als je kunt sparren met vakgenoten uit andere organisaties. Met dat doel zijn wij het HR Kenniscafé begonnen. Voor hen die graag kennis delen, kennis vragen en de diepte in willen. Kortom: voor hen die graag met vakgenoten willen sparren. 

Voor wie is het? 

Voor HR professionals die de verantwoordelijkheid hebben voor een groep van (grofweg) 50 medewerkers of meer. Het is namelijk de bedoeling dat je van elkaar kunt leren. We proberen er dus voor te zorgen dat iedereen van een enigszins gelijk niveau is
Het HR Kenniscafé kent momenteel 2 teams. Elk team heeft ongeveer 20 deelnemers. Kennis en ervaring volop aanwezig dus.
Veel van de deelnemers zijn HR professionals die gebruik maken van ons ontzorgende product Arbeid Optimaal. Maar dat hoeft niet. 

Hoe werkt het?

  • Er worden 4 bijeenkomsten per jaar georganiseerd in de ochtend van 09.00 uur tot maximaal 11.00 uur. 
  • Tijdens de bijeenkomsten wordt er gespard over actuele cases en thema’s, die de deelnemende HR-Professionals zelf op voorhand hebben aangedragen. Maar ook voor kwesties die pas tijdens de bijeenkomst te up poppen, is er ruimte. 
  • De bijeenkomsten vinden (bij voorkeur) steeds plaats op locatie bij de organisatie van een andere deelnemer. Zo krijgt men onderling meer feeling bij de verschillende organisaties waarvoor wordt gewerkt. 
  • Ieder team heeft een eigen WhatsAppgroep, waarin door de deelnemers doorlopend (acute) vragen of ideeën worden gedeeld.
  • Via een digitaal portaal delen de deelnemers verschillende (model)documenten met elkaar. Waarom zou je namelijk het wiel opnieuw uitvinden? 

Het “feestje” van de deelnemende HR professionals 

Zoals gezegd, bepalen de deelnemende HR Professionals keer op keer zelf de inhoud van de bijeenkomstenWij van VDT Advocaten Team Mens en Arbeid zijn slechts de verbindende factor hierin. Wij treden niet op de voorgrond, maar staan paraat voor juridische inbreng waar gewenst. Verder regelen wij de “huishoudelijke zaken” rondom de bijeenkomsten. Zo stellen wij de data van de bijeenkomsten vast en vragen wij voorafgaand aan een bijeenkomst de nodige input bij de deelnemers op. De bijeenkomsten an sich zijn echt bedoeld als “het feestje van de deelnemende HR Professionals, zij bepalen welke slingers worden opgehangen.” Heel laagdrempelig, maar inhoudelijk zeker interessant! 

Waarom doen we dit? 

VDT Onderneemt met je mee. Door vooraf kennis en ervaring te delen met organisaties komen zij juridisch veel beter beslagen ten ijs. Onze klanten hebben daardoor meer zakelijk succes en minder juridisch gedoe. Daar doen wij het als advocatenkantoor voor. 

Vanuit die overtuiging bieden wij onze arbeidsrechtelijke diensten tegenwoordig ook aan in abonnementsvorm. Voor een vast laag bedrag per maand krijg je onbeperkt eerstelijns advies, toegang tot onze eigen modellendatabase en delen we continu kennis en actualiteiten. Dit product heet Arbeid-Optimaal.

Het HR Kenniscafé is ook voortgekomen uit deze preventieve en ontzorgende gedachte. Doe er je voordeel mee! 

Meer informatie? Interesse? 

Ben jij die HR professional, pas jij binnen bovenstaand plaatje en heb je interesse in het HR Kenniscafé (of in Arbeid Optimaal)

Dit artikel maakt onderdeel uit van:

Product
Arbeid optimaal

Ontslag &
Disfunctioneren

Team
Mens & Arbeid