Arbeidsrelaties & Arbeidsovereenkomsten

Je krijgt maar 1 kans om een arbeidsrelatie goed te starten. Een foute contractuele keuze in deze fase is lastig te repareren.

Vele soorten arbeidsovereenkomsten. Maak de juiste keuze

Het arbeidsrecht heeft voor iedere situatie weer een apart bolwerk van regels en regeltjes. Bij iedere situatie past een ander contract. Zo is er de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, voor onbepaalde tijd, het nuluren contract (oproepkrachten), de uitzendovereenkomst, de detacheringsovereenkomst, de stage-overeenkomst, de payroll overeenkomst, de ZZP-overeenkomst, de arbeidsovereenkomst met statutair directeur.

Voor, tijdens en na de arbeidsrelatie

De arbeidsovereenkomst is bepalend voor iedere fase van jouw relatie met jouw medewerker. Opzegbepalingen, een proeftijd, een relatiebeding, een concurrentiebeding, wel of niet afgestemd op een eventuele cao, gecombineerd met een personeelsreglement, onkostenvergoedingen, AVG. Er zijn tal van regelingen denkbaar die alles in goede banen moeten leiden.

Knullige contracten maken de problemen alleen maar groter

Het contract moet meteen kloppen. Als de handtekeningen zijn gezet, kan er niets meer worden gewijzigd. Ga je met een gebrekkig contract een ontslagtraject in, kost je dat al snel veel gedoe en geld.