Fusies & Overnames

Dit team is gespecialiseerd in de begeleiding van koop en verkoop van grote en middelgrote (familie)bedrijven. Het hele juridische traject kunnen we uit handen nemen.

Tal van kansen door bedrijfsovernames

Als bedrijven krachten bundelen kan dat vele voordelen hebben. Het kan gaan om het verbeteren van concurrentiepositie, schaalvergroting, continuïteit door bedrijfsopvolging, uitbreiden van productaanbod, het behalen van efficiency-voordelen, het vergroten van kansen op financiering, risicospreiding bij aansprakelijkheden. Dat alles biedt kansen, zowel aan de kopende kant als aan de verkopende kant.

Bedrijfsovernames in verschillende vormen en smaken

Het ligt eraan wat er als ondernemer op je pad komt, of wat jouw strategie is.

Lees hier meer over de meest voorkomende vormen van bedrijfsovername:

Een proces onder grote druk, vloeken en volhouden

Overnames zijn vaak belangrijke milestones voor een ondernemer. De belangen zijn groot. De impact ook, zakelijk en persoonlijk. Wil het proces succesvol zijn, dan zal er in een vroeg stadium al sprake moeten zijn van zakelijke overeenstemming op hoofdlijnen, respect én wederzijds vertrouwen. Je hebt samen vele stappen te doorlopen en documenten uit te werken. Denk aan intentieverklaringen, geheimhoudingsverklaringen, een legal due-diligence onderzoek, koopcontracten en aandeelhoudersovereenkomsten. En natuurlijk zal de uiteindelijke overdracht of samensmelting moeten worden bewerkstelligd. Dat is vaak een proces onder grote tijdsdruk met uiteenlopende (grote) belangen. Een kwestie van soms vloeken en lang volhouden.

Een veelzijdig team

De juridische expertise, jarenlange ervaring en creativiteit van VDT Advocaten, in combinatie met de bedrijfseconomische en fiscale expertise van ons zusterbedrijf Legent, maakt dat wij jou zowel bij het bepalen van de strategie, als bij de waardering en prijsbepaling, als bij het overnameproces en opstellen van alle documenten van dienst kunnen zijn.

We brengen jou het allerliefste op voorhand in de beste uitgangspositie om toe te slaan als de gelegenheid zich voordoet. Je krijgt dus niet alleen een juridisch expert, maar ook een sparringpartner in huis.

Track record

Overname-team VDT