Bedrijfsvormen & Samenwerking

Wanneer kies je voor een B.V., een N.V., een vennootschap onder firma, een stichting of een vereniging? Tegen welke vragen en problemen loop je aan? Onze specialisten zijn thuis in het reilen en zeilen van iedere bedrijfsvorm.

De juiste bedrijfsvorm als succesfactor

Een besloten vennootschap (B.V.), een naamloze vennootschap (N.V.), een vennootschap onder firma (V.O.F.), een stichting, een vereniging een maatschap. Allemaal bedrijfsvormen die ons recht jou biedt om mee te ondernemen. Kies jouw basis zorgvuldig. En richt het goed in. En volg de interne spelregels.

Drie vragen zijn belangrijk

Bij iedere rechtsvorm is het vooral de vraag:

  1. Van wie is het? Bij iedere rechtsvorm gaat het vroeg of laat over geld en bezittingen. Aan wie komt dat (uiteindelijk) toe?
  2. Wie bepaalt? Iedere rechtsvorm dient een doel of een belang. Maar wie bepaalt hoe daar invulling aan wordt gegeven? Wie mag er meepraten en wie heeft het laatste woord in de besluitvorming?
  3. Wie is verantwoordelijk en aansprakelijk? Iedere rechtsvorm heeft zijn eigen interne systeem en een eigen wettelijk kader over wie waarvoor op het matje geroepen kan worden.

Wij bieden uitkomst

Of het nou gaat om de keuze van rechtsvorm, de inrichting ervan, of over interne discussies over geld, besluitvorming of aansprakelijkheid. Wij kunnen uitkomst bieden.