Ernst de Haan

Advocaat & Curator

“Vlijmscherpe processtukken en hele slimme contractonderhandelingen”

Waar is hij het beste in?

Ernst is zo’n beetje de jongste curator in het arrondissement Zeeland-West-Brabant. Toch heeft hij al zo’n kleine tien jaar ervaring met de afwikkeling van faillissementen. Hij adviseert veel bij herstructureringen, bedrijfsovernames en begeleidt ondernemers in financiële nood.

Ernst is niet alleen een strateeg, maar ook een geweldig technisch jurist. De meest complexe situaties kan hij juridisch uittekenen tot op mathematisch niveau. Dat leidt tot vlijmscherpe processtukken en hele slimme contractonderhandelingen. En met deze talenten is hij ook het juridische meesterbrein achter het product SAFE samen met onze partner Legent. Hij maakt bedrijfsstructuren onkraakbaar voor curatoren.

Hoe weet hij dat allemaal?

Ernst behaalde zijn meestertitel aan de Universiteit van Tilburg en studeerde ook in Cambridge. Ernst werd advocaat bij VDT in 2012. Hij is opgeleid door Koenraad, ook al zo’n juridisch technicus. Inmiddels is hij via de Grotius Academie gespecialiseerd in Insolventierecht, Financiering & Zekerheden (cum laude afgerond, jazeker, we noemen hem niet zomaar een meesterbrein). Hoe groter de overnames en hoe complexer de situatie, hoe liever Ernst het heeft.

Wat valt er nog meer te vertellen?

Ernst woont met zijn vrouw en zoontje in Tilburg en werkte voordien bij een ander advocatenkantoor. Daar konden zijn collega’s niet om zijn grappen lachen; wij doen dat wel! Oh, Ernst kan niet tegen zijn verlies. Niet in juridische procedures, maar zeker niet met squashen tegen Toby.

Expertises en producten van Ernst

Fusies &
Overnames

Bekijk expertise

Bedrijf in nood &
Herstructurering

Bekijk expertise

SAFE

Bekijk product

Teamleden