Ernst
de Haan

Advocaat & Curator

“Vlijmscherpe processtukken en hele slimme contractonderhandelingen”

Team Bedrijfsstructuur

100+overnames

Waar is hij het beste in?

Ernst is al sinds 2012bezig als advocaat. Het meeste van die jaren heeft hij besteed aan het begeleiden van ondernemers die bezig zijn met een fusie of bedrijfsovername. Ook begeleidt Ernst bedrijven die in financiële nood verkeren. Ernst is zo’n beetje de jongste curator in het arrondissement Zeeland-West-Brabant, maar toch heeft de Rechtbank al vele grotere faillissementen aan hem toevertrouwd. En net als Koenraad procedeert Ernst graag voor de Ondernemingskamer. Vooral als de belangen lekker groot zijn is hij op zijn best.

Ernst is niet alleen een strateeg, maar ook een geweldig technisch jurist. De meest complexe situaties kan hij juridisch uittekenen tot op mathematisch niveau. Dat leidt tot vlijmscherpe processtukken en hele slimme contractonderhandelingen. En met deze talenten is hij ook het juridische meesterbrein achter het product SAFE samen met onze partner Legent. Hij maakt bedrijfsstructuren onkraakbaar voor curatoren. Ernst zit in het overname team dat in 2023 de mijlpaal van 100 overname begeleidingen bereikte.

Hoe weet hij dat allemaal?

Ernst behaalde zijn meestertitel aan de Universiteit van Tilburg en studeerde ook in Cambridge. Ernst werd advocaat bij VDT in 2012. Hij is opgeleid door Koenraad, ook al zo’n juridisch technicus. Inmiddels is hij via de Grotius Academie gespecialiseerd in Insolventierecht, Financiering & Zekerheden (cum laude afgerond, jazeker, we noemen hem niet zomaar een meesterbrein). Hoe groter de overnames en hoe complexer de situatie, hoe liever Ernst het heeft.

Wat valt er nog meer te vertellen?

Ernst woont met zijn vrouw en zoontje in Tilburg en werkte voordien bij een ander advocatenkantoor. Daar konden zijn collega’s niet om zijn grappen lachen; wij doen dat wel! Oh, Ernst kan niet tegen zijn verlies. Niet in juridische procedures, maar zeker niet met padellentegen Toby.

Komt in actie bij

Producten

  • SAFE

Team Bedrijfsprocessen

0135440400

ernst.haan@vdt-advocaten.nl

Voeg mij toe aan je contacten

Stuur een bericht