Leonard
Bijlsma

Advocaat & Curator

“Juridisch adviseur op strategisch niveau”

Team Bedrijfstructuur

100+overnames

Waar is hij het beste in?

Leonard is een ondernemer in de advocatuur. Wat hij namelijk het liefst doet is ondernemers op strategisch niveau adviseren. Niet meteen ingaan op juridische details, maar eerst inzetten op een doordacht plan van aanpak.

Binnen allerlei branches is hij uitstekend in zijn element. Al twintig jaar. Zoek je een betrouwbare hulplijn op het gebied van fusies en overnames, vraagstukken die met privacyrecht, ICT of intellectueel eigendom te maken hebben? Bel Leonard maar. Het moet raar lopen wil hij je niet kunnen helpen. Leonard zit in het overname team dat in 2023 de mijlpaal van 100 overname begeleidingen bereikte.

Als faillissementscurator zag Leonard de afgelopen twee decennia talloze ondernemingen die in zwaar weer verkeerden van binnen. Als het kon en gewenst was, was een voortzetting het resultaat. Kon dat niet, dan zette hij in op een zo pijnloos mogelijke ontmanteling. Wat de situatie ook is; Leonard verkiest altijd échte, duurzame oplossingen boven symptoombestrijding. Nieuwe advocatuur dus. Leonard stond samen met Boris en Jeannot  aan de basis van onze “bestseller“ Privacy Proof, het ontzorgende AVG product van VDT.

Hoe weet hij dat allemaal?

Leonard dankt zijn theoretische basis aan de Tilburg University. In 2003 is hij beëdigd als advocaat. Hij heeft dus tienduizenden vlieguren in de benen als advocaat en curator. Hij is lid van Insolad, de vereniging voor insolventieadvocaten. Daar volgde Leonard de loodzware Grotius opleiding insolventierecht.

Ook begeleidt Leonard als startup coach heel graag start-ups en scale ups via (voorheen) Starterslift en Braventure. Leuk, dankbaar, maar ook ontzettend leerzaam werk. Die voorliefde bracht hem in contact met Bas van der Werf. Dat leidde vervolgens tot HalloLex, het innovatieve online platform waar kleinere en startende ondernemers terecht kunnen voor juridische oplossingen. Powered bij VDT.

Wat valt er nog meer te vertellen?

Als Brabander is Leonard zuinig op zijn aangeboren hartelijkheid en gastvrijheid. Die zuinigheid hield hij wellicht over aan zijn jeugdjaren op de zilte Zeeuwse grond, net als zijn nuchterheid. Eigenschappen waar jij, als ondernemer met een juridische kwestie, uitstekend van kunt profiteren! En hij kan het allemaal ook nog eens mooi vertellen. Dat levert een netwerker pur sang op. Kortom: logisch dat hij de uitvinder is van onze “Mosselborrel”.

 

0135440400

leonard.bijlsma@vdt-advocaten.nl

Voeg mij toe aan je contacten

Stuur een bericht