Schade & Aansprakelijkheid

Ongelukken en kleine hoekjes. Vroeg of laat loop je daar als ondernemer tegenaan. En ze komen in vele vormen en maten voor. Vandaar dat aansprakelijkheid een expertise op zichzelf is. En die beheersen wij op topniveau.

Schade en Aansprakelijkheid. Bron van vele slapeloze nachten.

Contractuele aansprakelijkheid, wettelijke aansprakelijkheid, risicoaansprakelijkheid, schuldaansprakelijkheid, wanprestatie, onrechtmatige daad, productaansprakelijkheid. Aansprakelijkheden bestaan in vele vormen en maten. En het risico daarop bestaat continu bij iedere handeling of samenwerking. Brand, een productiefout, botsing met een heftruck, een medewerker die van de steiger valt.

Ongelukken en fouten komen altijd op het verkeerde moment

Je hebt het al druk genoeg met alle dingen die goed gaan. Op dit soort zorgen zit je natuurlijk niet te wachten. Want lang niet alles is verzekerbaar en niet iedere verzekeraar doet wat jij wilt. Wat is er precies gebeurd? Wie is er aansprakelijk? Eigen schuld? Welke schade is nou precies het gevolg van de fout? Is er persoonlijk letsel? Welke partijen zijn direct en indirect betrokken? Een veelvoud van partijen graaft zich in. Kom daar maar weer eens uit.

Aansprakelijkheidsvraagstukken hakken erin

Zij kunnen een enorme wissel trekken op jou en jouw bedrijf. De financiële of persoonlijke gevolgen kunnen torenhoog zijn. Je wilt meteen de juiste aanpak en per direct een specialist aan jouw zijde. Niet zelden bepalen de details uit het allereerste begin de uitkomst van een rechtszaak, vele jaren later.

Onze specialisten bieden rust, 24/7 steun en een schat aan kennis en ervaring met dit soort trajecten. Of het nou gaat om het vaststellen van de feiten, het (over)nemen van de regie, het beslechten van discussie over causaliteit, het aansprakelijk stellen van schadeveroorzakers, dekkingsdiscussies met jouw verzekering of de schadebegroting. Anything.