Gepubliceerd op 31 aug 2023

Linguatech breidt verder uit met de overname van LinQuake en Fiducia

Linguatech uit Amsterdam breidt verder uit en neemt vertaalbureaus LinQuake en Fiducia over. Beide bureaus zullen volledig integreren binnen Linguatech, waardoor haar expertise als technologisch leider in (ver)taaldiensten verder toeneemt. Met de overname van de twee gerenommeerde vertaalbureaus verankert Linguatech haar positie in de top 10 van grootste vertaalbureaus in Nederland.

 

Over Linguatecht
Linguatech is opgericht in 2020 en ontwikkelt technologie waarmee klanten en interne medewerkers eenvoudig teksten kunnen produceren in meerdere talen. Linguatech bestaat thans uit zes dochterondernemingen: Simply Translate, Het Vertaalcollectief, Vertaalbureau Textwerk, LinQuake, Fiducia en Beëdigd Vertaalbureau.

 

Over LinQuake en Fiducia
Vertaalbureau LinQuake werd in 2013 opgericht door voormalig eigenaar Dave van den Akker.Het veelzijdige vertaalbureau geniet van zowel een ISO-17100 als de zeldzame ISO-18587 certificering. Met laatstgenoemde certificering specialiseert het bureau zich in het verwerken van AI-vertalingen met menselijke supervisie, wat essentieel is in het dynamische speelveld van meertalige contentcreatie.

Met de overname van LinQuake voegt Linguatech ook vertaalbureau Fiducia toe aan haar portfolio. Door de groeiende vraag naar gespecialiseerde juridische en financiële vertalingen, richtte van den Akker Fiducia in 2021 op. Het bedrijf lijfde al snel het gerenommeerde juridische vertaalbureau Hendriks & James in, dat sinds 2002 actief is in de markt en werkzaam is voor toonaangevende bedrijven in de juridische sector. Hiermee vormt Fiducia een van de marktleiders op het gebied van juridische vertalingen.

 

VDT Onderneemt met je mee
In dit geval met de verkopende aandeelhouder van LinQuake en Fiducia in de persoon van Dave van den Akker.

Koenraad de Klerk overnamespecialist van ons Team Bedrijfsstructuur, heeft hen bij het overnametraject op juridisch gebied begeleid. Ook bedankt Jan Pieter Gommers en de mensen van Linguatech en Stonewater voor de prettige samenwerking.

Koenraad de Klerk