De VDT filosofie van drie

S1A2: De aanpak | VDT originals

Oké, als Legal Businesspartner voor ondernemers willen wij deel uitmaken van jouw zakelijk succes. Maar hoe dan? Een onderneming is veelzijdig en complex. Waar gaan we ons op richten? Wat zijn de juridische hoofdzaken? Waarmee creëren we de grootste juridische impact? Hoe moeten wij ons dan organiseren? Welke mensen, expertises en producten hebben we nodig om de allerbeste Legal Businesspartner te zijn?

Rood, blauw en geel. Die drie kleuren staan voor die drie vitale onderdelen van jouw bedrijf. Houden we die drie onderdelen juridisch in topconditie, dan blijft jou een hoop onheil bespaard. En je verzilvert dan allerlei kansen. Onze aanpak maakt van jou een veel effectiever en professioneler bedrijf, ook als je zelf geen bedrijfsjurist in dienst hebt. Of het nou gaat om onze producten, onze expertises of de samenstelling van onze teams; overal werken wij vanuit deze filosofie van drie. Juridisch gezien gaat het om deze drie bedrijfsonderdelen, die je in elke organisatie terugziet:

Die vragen leidden tot de volgende aanpak.

1. Jouw BEDRIJFSSTRUCTUUR

Onder Bedrijfsstructuur verstaan we jouw bedrijf zelf, jouw thuisbasis, het juridisch vehikel waarmee je onderneemt. Daar komt juridisch van alles bij kijken. Doe je dat goed, dan blijf je mooi op koers. In goede en in slechte tijden.

Tijdens jouw carrière als ondernemer zal er van alles op jouw pad komen. Worden dat champagnemomenten of jarenlange procedures? Succesvolle partnerships of een tranendal? Hoe goed je juridisch voor jouw bedrijf zorgt, zal vaak bepalend zijn voor succes. Of levensreddend in tijden van recessie. Denk aan de juiste keuze van rechtsvorm, de inrichting van jouw B.V.-structuur, een goed uitgevoerde overname, doorwrochte samenwerking tussen aandeelhouders, het aantrekken van financiering, het clean afstoten van verlieslatende bedrijfsonderdelen, goed getimede bedrijfsopvolging, doorstart in faillissement of de verkoop van jouw bedrijf. Fundamentele keuzes en sleutelmomenten, die juridisch gewoon perfect moeten kloppen. Dan blijf je altijd op koers.

"Team Bedrijfsstructuur zorgt voor rust, veiligheid en continuïteit, in goede en in slechte tijden.”

2. Jouw BEDRIJFSPROCESSEN

Onder Bedrijfsprocessen verstaan we jouw bedrijfsactiviteiten. Wat je doet. Alles wat nodig is om jouw producten of diensten te leveren. Ga je voor grip op groei en omzet of voor claims en conflicten? Zorg dat je je zaken juridisch op orde hebt. Dat is wel zo professioneel.

Of je nou goederen levert of diensten, uiteindelijk draait het om tevreden klanten, omzet en winst. Toch? Jaarlijks laten tienduizenden rechtszaken en conflicten zien dat dat vaak mislukt. Echt zonde. Professionele contracten aan inkoop- en verkoopzijde moeten leiden tot loon naar werken. Houd controle over lopende opdrachten. Ontwijk claims, conflicten of aansprakelijkheden. Voorkom achterhoedegevechten met juiste vergunningen, AVG compliance en bescherming van merkrechten. Met gesmeerde bedrijfsprocessen is zakendoen een stuk relaxter.

"Team Bedrijfsprocessen bezorgt jou een hogere klanttevredenheid, hogere omzet, en minder gedoe met claims en conflicten.”

3. Jouw MENSEN

Hierbij gaat het over jouw team, jouw personeelskosten, en het dwingende pakket wet- en regelgeving waar je mee te dealen hebt. Blijf juridisch bij de les. In tijden van krimp en verandering wil je nou eenmaal kunnen ingrijpen.

Een gemotiveerd en talentvol team is allesbepalend. Het aannemen van mensen lijkt in eerste instantie juridisch niet zo spannend. Maar jouw onderneming verandert nou eenmaal. De omvang en samenstelling van jouw team verandert dan mee. Soms houdt dat in dat er afscheid genomen wordt, individueel of collectief. Of iemand voldoet niet aan de verwachtingen, of iemand disfunctioneert. Gedoe met personeel hakt er vaak hard in, persoonlijk en financieel. En bij collega’s. Niets is zo veranderlijk als het arbeidsrecht. Als iedere pennenstreek uiteindelijk consequenties kan hebben, is het zaak om juridisch continu bij de les te zijn.

"|Team Mens & Arbeid voorkomt gedoe met personeel en zorgt voor maximale flexibiliteit als dat nodig is.”

De VDT story continues...

De Oorsprong

Over een advocaat die het beu was

Lees S1A1

De Aanpak

De Filosofie van Drie

Je Leest S1A2

De Preventie

Want wat niet fout gaat

Lees S1A3

De Ideologie

Over een samenleving van samenwerkers

Lees S1A4

De Bondgenoten

Drie bedrijven een missie

Lees S1A5