Update 11 jul 2024

FAILLISSEMENT G&D B.V.

 FAILLISSEMENT G&D B.V.

G&D B.V. t.h.o.d.n. Bureau G&D uit Waalwijk KvK nummer 17247859 is op dinsdag 25 juni 2024 door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Koenraad de Klerk is benoemd tot curator. De toezichthoudende rechter-commissaris vanuit de rechtbank is mevrouw mr. I.C. Prenger-De Kwant.

Algemene informatie

Ons Team Bedrijfsstructuur is bezig alles in goede banen te leiden en de economische schade beperkt te houden. Bij kersverse faillissementen komt alles tegelijkertijd.

Veel kwesties zijn spoedeisend en er zijn veel belangen in het spel. Maar we kunnen niet alles direct de verdiende aandacht geven. Excuus dus als we later reageren of moeilijk bereikbaar zijn. We doen ons best.

Hopelijk helpt dit om een en ander te versnellen:

  1. Ben je schuldeiser? Dan kun je je vordering indienen met dit online formulier. Wil je meer weten over jouw positie als schuldeiser in faillissement? Wat je moet doen en wat je kunt verwachten? Lees hier de belangrijkste informatie en meest gestelde vragen.
  2. Ben je klant van het failliete bedrijf en heb je een lopende order, mail Puck van Elzelingen, emailadres: puck.elzelingen@vdt-advocaten.nl. Stuur de schriftelijke opdracht als bijlage mee.
  3. Ben je werknemer van het failliete bedrijf? Dan wordt er vanzelf contact met je opgenomen. Wil je toch al meer weten? Lees hier alvast de belangrijkste informatie en meest gestelde vragen.
  4. Heb je interesse in een doorstart of in bepaalde onderdelen (goederen) van het bedrijf, mail Puck van Elzelingen, emailadres: puck.elzelingen@vdt-advocaten.nl.
  5. Wil je op de hoogte blijven van het verloop van dit faillissement kun je het faillissementsvonnis en (t.z.t.) de periodieke verslagen downloaden via rechtspraak.nl Let op: na opheffing van het faillissement zijn de verslagen nog maar beperkte periode in te zien.

Zodra er bijzondere ontwikkelingen te melden zijn, zal dit bericht geüpdatet worden.

Let op: Ben je cursist? Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen.

In dit geval ben je schuldeiser, net als anderen die om welke reden dan ook geld (of iets anders) tegoed hebben. Lees hier de meestgestelde vragen voor schuldeisers. Wil je je vordering indienen, gebruik dan dit formulier.

Voor zover certificaten beschikbaar zijn via het systeem, kun je deze daar downloaden. Het advies is om dat z.s.m. te doen. Voor zover je reeds recht hebt op een certificaat dat niet beschikbaar is via het systeem, heb je er vanuit te gaan dat het certificaat niet beschikbaar komt. We zetten momenteel alles op alles om alsnog te bereiken dat rechtsgeldige certificaten kunnen worden verstrekt. Zekerheid hebben we echter niet. Nader informatie volgt.

Het bedrijf is failliet en is dus niet meer in staat om de diensten te verlenen. De curator kan dit niet meer verzorgen. Wel is het de inzet van de curator om te kijken of een doorstart met een andere cursusaanbieder kan worden gerealiseerd, die mogelijk een alternatief kan bieden voor de nog te volgen cursussen of cursusdelen.

Alle geplande cursusdagen zijn opgeschort. Deze gaan dus (vooralsnog) niet door. Mocht daar verandering in komen, ontvang je daarvan bericht. Mocht je ingeschreven staan voor een opleiding die in de toekomst zou starten, dan geldt daar hetzelfde voor. 

Veel algemeen informatie is te vinden in de diverse Q&A’s op onze website, zoals deze vanuit het perspectief van schuldeisers, deze vanuit het perspectief  van werknemers en deze vanuit het perspectief van het bestuur.   

Wij zijn druk bezig met het in kaart brengen van de voortgang van de cursisten en met de vraag hoe we dit het beste met de cursisten kunnen communiceren. In de tussentijd adviseren wij de cursisten om alle relevante informatie en documentatie met betrekking tot de voortgang (voor zover mogelijk) uit de digitale leeromgeving te downloaden.

In het ideale scenario kan een cursist zonder enige vertraging zijn/haar opleiding afronden. Aangezien dit afhankelijk is van (de mogelijkheden bij) de betreffende cursusaanbieder, kunnen wij ons daar verder niet over inlaten, maar wij zetten ons daar (voor zover mogelijk) uiteraard wel voor in.

Koenraad de Klerk