De Blonde & De Bef podcast

De Blonde & De Bef is de tweewekelijkse podcast van HalloLex & VDT Advocaten met per serie één hoofdonderwerp binnen het Nederlands recht, vanuit verschillende perspectieven belicht in de afzonderlijke afleveringen. Door middel van een dialoog tussen een ondernemer en een advocaat proberen we zoveel mogelijk praktische toelichtingen te geven, zodat het begrijpelijk wordt voor jou!

S1E5 AVG - Datalekken

Van verwerker tot betrokkene; de AVG is niet meer weg te denken uit het Nederlandse ondernemerschap. Al die termen en juridisch jargon, ga er maar aan staan! Tijd voor een verduidelijking, die jij en ik ook begrijpen! In de vijfde aflevering van de serie over de AVG, gaat Bas (van HalloLex) in gesprek met Leonard, Advocaat bij VDT Advocaten, over Datalekken. Wanneer is een lek een datalek, wanneer moet je er melding van maken, waar moet je op letten en wat zijn de risico’s.

S1E4 DE WHOA - Uitgelegd

In een tijd waar veel ondernemers hun omzetten gelukkig weer wat terug zien komen na 2020, hangt er nog veel spanning over diens financiële gezondheid. Tal van gezonde bedrijven zijn achterop de begroting gekomen met wellicht cash flow problemen bijkomstig. Daar veel lasten doorliepen hebben veel van deze bedrijven de schuldenberg op zien lopen. Normaliter een van de mogelijke redenen voor een crediteur om faillissement aan te vragen. Met ingang van de nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord ( WHOA) wordt er gemikt op het vaker laten slagen van betalingsregelingen waarmee onnodige faillissementen voorkomen kunnen worden.

S1E3 AVG - De Betrokkene

In de derde aflevering van de serie over de AVG, gaat Bas (van HalloLex) in gesprek met Leonard, Advocaat bij VDT Advocaten, over de het perspectief van de betrokkene op de AVG. Welke rechten heb jij en op welke wijze krijg jij, zoals de verordening dat beoogt, weer grip op jouw persoonsgegevens? In een iets langere aflevering dan normaal word je meegenomen in wat voor jou als betrokkene belangrijk is.

S1E2 AVG - De Ondernemer

Van verwerker tot betrokkene; de AVG is niet meer weg te denken uit het Nederlandse ondernemerschap. Al die termen en juridisch jargon, ga er maar aan staan!Tijd voor een verduidelijking, die jij en ik ook begrijpen! In de tweede aflevering van de serie over de AVG, gaat Bas (van HalloLex) in gesprek met Leonard, Advocaat bij VDT Advocaten, over de het perspectief van de ondernemer op de AVG. Wat moet jij nou echt regelen en waar moet je op letten. In een goede tien minuten word je meegenomen in wat voor jou als ondernemer belangrijk is.

S1E1 AVG - De Introductie

Tijd voor een verduidelijking, die jij en ik ook begrijpen! In de eerste aflevering van de serie over de AVG, gaat Bas (van HalloLex) in gesprek met Leonard, Advocaat bij VDT Advocaten, over de basis binnen de AVG. In een goede tien minuten komen alle belangrijke begrippen aan bod en word je meegenomen in wat het allemaal inhoudt.