Gepubliceerd op 06 jul 2023

Seminar “Missers bij handelstransacties, en hoe die te voorkomen”

Soepele deals, tevreden klanten en omzet op de bankrekening. Dat is de bedoeling. Maar vaak gaat het toch mis. Ervaren advocaten met veel proceservaring weten hoe vervelend het kan zijn als je betrokken raakt in een langslepende rechtszaak. Zeker als je dat had kunnen voorkomen. 

Wij nemen je mee in de meest gemaakte fouten door MKB ondernemingen voor, tijdens en na de opdracht. En we leggen met juridische tips en tools uit hoe je dat allemaal eenvoudig kunt voorkomen. Kortom: leer hoe je met een klein beetje meer juridisch besef, veel meer rendement haalt uit je activiteiten. 

Wat neem je mee uit dit seminar? 

  • Aan de hand van allerlei praktijkvoorbeelden zetten we de meest voorkomende missers bij handelstransacties voor je op een rijtje. Grote kans dat je er een aantal van herkent vanuit jouw eigen business. 
  • We laten met allerhande tips en uitleg zien hoe je als organisatie grip krijgt op je commerciële risico’s, claims kunt voorkomen en dreigende conflicten met klanten of leveranciers tijdig kunt tackelen. 
  • Zo bespreken we hoe om te gaan met botsende algemene voorwaarden, waarom je een wildgroei aan contractversies wilt voorkomen, welke bepalingen echt belangrijk zijn (en welke minder). En hoe jouw mensen met enige basiskennis veel meer houvast hebben bij het managen van praktijkproblemen. 
  • We geven je tools mee naar huis in de vorm van voorbeeldteksten of checklists waar jouw organisatie meteen mee aan de slag kan. 
  • Breng zelf praktijkproblemen in waar jouw organisatie tegenaan loopt. Zo leer je van andere ondernemers. 

Ben jij MKB ondernemer? Dan heb jij ongetwijfeld met deze onderwerpen te maken. Schrijf je daarom snel in voor ons (kosteloze) seminar. Je bent van harte welkom in ons huiselijke VDT-werkcafé. Aansluitend aan het seminar is er alle gelegenheid om tijdens de borrel na te praten over het seminar en andere ondernemers. 

Waar? 
VDT-werkcafé (aan de Hart van Brabantlaan 500 in Tilburg) 

Wanneer?
Dinsdag 3 oktober 2023 15:00 uur tot 17:00 uur – VOL
Donderdag 5 oktober 2023 15:00 uur tot 17:00 uur – VOL
Dinsdag 10 oktober 2023 15:00 uur tot 17:00 uur – VOL

Kun je deze dag niet? Laat het ons weten via het contactformulier rechts
Misschien plannen we een extra sessie.

Wouter van Veldhuizen