Jeannot
Coomans

Advocaat

“Onvermoeibare advocaat met passie voor ICT, privacy, hardlopen en Murakami”

Team Bedrijfsprocessen

Waar is hij het beste in?

Jeannot blinkt uit in bits en bytes, maar dan wel gecombineerd met de letter van de wet. Nee, hij zit echt niet met zijn neus tegen het scherm te programmeren. Wél zit hij vaak tegenover applicatieontwikkelaars om ze een advies te geven dat meer veiligheid biedt dan de beste firewall.

Bijvoorbeeld als het gaat om de bescherming van – en de juiste omgang met – persoonsgegevens, AVG, compliance, privacy, gebruikersovereenkomsten en veel meer wat zich onder de motorkap van software bevindt; het is allemaal in het straatje van Jeannot. Omdat hij aan de voorkant alles zo stevig dichttimmert, hoeft hij zijn toga zelden uit de kast te trekken. Niet erg, want in zijn modieuze blauwe colbertje voelt hij zich minstens even prettig.

Hoe weet hij dat allemaal?

Zoals we van een langeafstandsloper kunnen verwachten, gaat Jeannot in stevige passen op zijn doel af. Hij debuteerde lang geleden als hbo-stagiair, maar we kunnen met recht zeggen dat hij intussen is uitgegroeid tot een ijzersterke advocaat.

Jeannot debuteerde bij Team Mens en Arbeid, maar gezien zijn affiniteit met privacy- en ICT-recht vonden we een interne verhuizing naar Team Bedrijfsprocessen voor de hand liggend. Dat bleek een perfecte move. Jeannot heeft zijn eerste wetenschappelijke publicatie al achter zijn naam staan. Hij knalt als nooit tevoren en onze klanten lopen met hem weg. Gelukkig alleen figuurlijk.

Wat valt er nog meer te vertellen?

Je kunt niet bepaald zeggen dat de juridische wereld stilstaat. Er was al een Rijdende Rechter en Jeannot kunnen we gerust de Atletische Advocaat noemen. In jaloersmakende tijden verslindt hij wekelijks vele hardloopkilometers. Natuurlijk doet hij elke september mee aan de Tilburg Ten Miles, maar op zijn erelijst pronken ook heel wat voltooide trailruns en halve en hele marathons.

Behalve medailles vind je in zijn huiskamer volop smaakvolle designproducten uit vervlogen tijden. En het complete oeuvre van Haruki Murakami. Hoe graag Jeannot ook wetteksten leest; tegen de Japanse meesterverteller kan volgens hem niemand op.

0135440400

jeannot.coomans@vdt-advocaten.nl

Voeg mij toe aan je contacten

Stuur een bericht