BT Groep verkoopt ICT tak en legt focus op printing en maatwerk kantoorinrichting. Daar ligt de kracht.

De BT Groep heeft haar ICT tak verkocht aan investeringsmaatschappij Riverdam. Een mooie stap voor allebei. BT Groep legt de focus nu volledig op printers en kantoorinrichting, want daar ligt haar kracht. Riverdam kan met de koop van BT Groep ICT nu inspringen op een groeimarkt voor online werkplekken. Onze overnamespecialisten Ernst en Tom namen voor de BT Groep de juridische kant van het verkooptraject voor hun rekening.

De mensen achter BT Groep

Dat zijn Bas Augustijn en Liza Augustijn. Hun kracht en passie ligt in print- en spanoplossingen alsmede het inrichten van kantooromgevingen. Die markt vraagt steeds meer om maatwerk, deskundig advies en ontzorging. BT Groep is al jaren een gevestigde naam op dit gebied.

Verkoop ICT tak als strategische keuze

Aan de andere kant worden ook de ICT-oplossingen voor bedrijven steeds specialistischer. Daarom maakten Bas en Liza de strategische keuze om tot verkoop van de ICT tak over te gaan. Daarmee kan BT Groep beter inspringen op de steeds veeleisender wordende markt van kantoorinrichtingen en printing.

Riverdam als koper

Koper werd uiteindelijk de investeringsmaatschappij Riverdam. Zij ziet een toenemende vraag naar online werkplek beheer en wil daar met de overname van BT Groep ICT op inspringen. Lees meer over de plannen van Riverdam in hun persbericht.

Kantoorinrichting, printing en ICT oplossingen blijven natuurlijk hand in hand gaan. Beide partijen blijven in de toekomst ook samenwerken in de projecten die komen gaan. In alle opzichten een mooie stap dus voor beide partijen. Wij wensen hen heel veel succes.

VDT Onderneemt met je mee

In dit geval met de ondernemers Bas en Liza Augustijn. De overnamespecialisten van ons Team Bedrijfsstructuur, Ernst de Haan en Tom van Balen, hebben de juridische kant van het overnametraject voor hun rekening genomen. Ook dank aan Tom van Spreuwel van Wave Corporate Finance voor de prettige samenwerking.

Oh, dat de kracht van BT Groep ligt in het inrichten van kantooromgevingen weten wij bij VDT als geen ander. Ons geweldige nieuwe kantoor is vakkundig ingericht door deze specialisten. Even binnenkijken? 

Dit artikel maakt onderdeel uit van:

Fusies &
Overnames

Team
Bedrijfsstructuur