Gepubliceerd op 08 dec 2023

De wet en IoT. Wat mag er wel, wat mag er nie: Passende security?

De derde episode in de serie “De wet en IoT” gaat over “Passende security? ”De NIS2 richtlijn komt eraan en daarin wordt gesproken over “passende maatregelen om de veiligheid te waarborgen”.

Maar wat is dat dan? Wanneer is iets passend? En verschilt dat voor een startup en een corporate? Of moeten beide aan dezelfde regelgeving voldoen? We kijken naar de rol van Security in het domein van IoT en Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten zullen daar hun juridisch licht over laten schijnen.

 

Leonard Bijlsma curator ASK Romein, een ervaren ondernemersadvocaat en faillissementscurator. Op de foto is hij te zien in zijn kantooromgeving, zittend aan zijn bureau en kijkend naar documenten op zijn computer. Leonard is gespecialiseerd in strategisch advies voor ondernemers op het gebied van fusies en overnames, privacyrecht, ICT en intellectueel eigendom. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in de advocatuur en heeft als curator vele bedrijven geholpen bij het vinden van duurzame oplossingen in zware tijden. Leonard is medeoprichter van Privacy Proof, het ontzorgende AVG product van VDT.

Leonard Bijlsma