De wet en IoT. Wat mag er wel, wat mag er nie: camera’s

De AVG en ICT zijn vrienden van elkaar! Maar dan moet je het wel doen zoals Leonard en Jeannot het uitleggen. Kijk de livestream terug van de meetup van vrijdag 9 december a.s. met als thema “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie”, georganiseerd samen met de IoT Academy en SoftwareAG.

Wat komt er allemaal aan de orde? Mag je zomaar de openbare weg filmen? En je medewerkers? Mag je een camera gebruiken om mensen te tellen? Wanneer is iets volgens de wet een camera? En maakt het nog uit of je de camera als bedrijf, overheidsinstelling of persoon ophangt?Waar is zo’n camera eigenlijk voor bedoeld en waar moet je bij het ontwikkelen van cameratoepassingen allemaal rekening mee houden? 

Leonard en Jeannot vertellen precies wat je als ontwikkelaar kunt doen om ervoor te zorgen dat je de AVG aan het begin van zo’n traject al getackeld hebt. Want nog steeds worden privacyvragen pas gesteld als ontwikkelaars al onderweg zijn. Dit soort onderwerpen passeerden de revue aan tafel in de studio van de IoT Academy met allemaal camera’s eromheen.