Leonard Bijlsma

Advocaat & Curator

“Juridisch adviseur op strategisch niveau”

Waar is hij het beste in?

Leonard is een ondernemer in de advocatuur. Wat hij namelijk het liefst doet is ondernemers op strategisch niveau adviseren. Niet meteen ingaan op juridische details, maar eerst inzetten op een doordacht plan van aanpak. Leonard onderneemt met je mee, gewapend met 20 jaar ervaring op het gebied van fusies en overnames, privacy rechtelijke vraagstukken of Intellectual Property.

 

Leonard is thuis in allerlei branches. Als faillissementscurator heeft hij vele ondernemingen van binnen gezien, voortgezet en ontmanteld. Dat heeft ook geleid tot veel affiniteit met ondernemers en ondernemingen in zwaar weer.

 

In lijn met de visie van VDT gaat Leonard niet voor symptoombestrijding, maar voor echte oplossingen. Nieuwe advocatuur dus. Leonard stond samen met Boris en Jeannot aan de basis van onze “bestseller“ Privacy Proof, het ontzorgende AVG product van VDT.

Hoe weet hij dat allemaal?

Leonard dankt zijn theoretische basis aan de Tilburg University. In 2003 is hij beëdigd als advocaat. Hij heeft dus tienduizenden vlieguren in de benen als advocaat en curator. Hij is lid van Insolad, de vereniging voor insolventieadvocaten. Daar volgde Leonard de loodzware Grotius opleiding insolventierecht.

Ook begeleidt Leonard als startup coach heel graag start-ups en scale ups via (voorheen) Starterslift en Braventure. Leuk, dankbaar, maar ook ontzettend leerzaam werk. Die voorliefde bracht hem in contact met Bas van der Werf. Dat leidde vervolgens tot HalloLex, het innovatieve online platform waar kleinere en startende ondernemers terecht kunnen voor juridische oplossingen. Powered bij VDT.

Wat valt er nog meer te vertellen?

Als geboren Brabander is Leonard de hartelijkheid zelve. Als advocaat en ondernemer heeft hij ook een flinke portie koppigheid, die hij overhield aan zijn Zeeuwse jeugdjaren. En hij kan het allemaal ook nog eens mooi vertellen. Dat levert een netwerker pur sang op. Kortom: logisch dat hij de uitvinder is van onze “Mosselborrel”.

Expertises en producten van Leonard

Fusies &
Overnames

Bekijk expertise

Privacy & AVG

Bekijk expertise

Teamleden