“Ik blijk heel blij te worden van het opleiden van stagiaires. En zij volgens mij ook. Heel gaaf.”

Koen Donkers
Advocaat

Na ruim 6 jaar advocatuur bij een ander advocatenkantoor waagde ik in 2017 de overstap. Dat was best spannend. Qua carrière ging het met mij hartstikke goed op het kantoor waar ik zat, dus dat laat je niet zomaar achter. Toch wist ik al tijdens mijn kennismaking met VDT: daar wil ik deel van uitmaken! Wat mij over de streep trok was de duidelijke visie en ambitie.

Daar sloeg ik echt op aan

VDT richt zich ook op preventie, dus op het voorkomen dat de klant in de problemen komt. Daar sloeg ik echt op aan. Ik heb jarenlange ervaring met faillissementen en procedures, meestal als gevolg van te laat ingrijpen. Daardoor heb ik veel inzichten en kennis over situaties waarin het bij bedrijven fout is gegaan. Die ervaring kon ik vroeger niet goed benutten. Echt een gemiste kans. Bij VDT pakken we die kans wel. Bij ons draait het om ondernemers die vooruit willen, en niet puur om juridische vraagstukken die moeten worden opgelost. Je staat niet op afstand, maar naast de klant. Je bent – in goed Nederlands – een trusted advisor : -) Die gedachte maakt mijn werk als advocaat compleet anders. Klanten vinden dit ook veel fijner, merk ik.

Het teamgevoel

Bij VDT werken we in teams. Zo maak ik deel uit van Team Bedrijfsstructuur. Zo voelt dat ook echt. Er wordt gewerkt met doelstellingen per Team. Dus niet met individuele omzettargets waar je op wordt afgerekend. Daardoor wordt het ineens logisch om het werk zo goed mogelijk over de teamleden te verdelen. Zo kunnen we onze klanten snel helpen, veel werk verzetten en ondertussen zorgen we dat niemand van ons overloopt. Ik zie ook bij de andere VDT teams dat iedereen bereid is elkaar te helpen. Voor mij werkt het een stuk prettiger als je weet dat je van je collega’s op aan kunt.

“Ik blijk heel blij te worden van het opleiden van stagiaires. En zij volgens mij ook. Heel gaaf.”

Wat je leuk vindt, kun je vaak ook goed

Wat ook goed werkt is dat ik hier kan doen wat mij het beste past. Binnen de advocatuur wordt vaak van je verwacht dat je een alleskunner bent. Acquisitie plegen, netwerken, de beste in je vak zijn, relaties onderhouden, stagiaires opleiden, blogs schrijven, stapels werk wegroeien. Maar je kunt natuurlijk niet overal goed in zijn. Bij ons heeft iedereen zijn of haar eigen rol. Zo kan iedereen dan vooral doen wat hij of zij leuk vindt. En wat je leuk vindt, kun je vaak ook goed. Per saldo is dat dus voor iedereen beter. Ik blijk heel blij te worden van het opleiden van stagiaires. En zij volgens mij ook. Heel gaaf.

Flauwe grappen inbegrepen

Het juridisch niveau is hoog en er wordt ook alles aan gedaan om dat zo te houden. Ik vind sfeer gewoon heel belangrijk. Zo zijn gezelligheid, (flauwe) grappen, samen sporten en vrijdagmiddagborrels inbegrepen : -) Maar er wordt ook hard gewerkt. Dat gaat heel goed samen. En als er successen worden geboekt, dan wordt dat natuurlijk ook gevierd. Daarnaast heb je veel vrijheid. Er is volop ruimte om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en netwerk. Het wordt ook aangemoedigd en gefaciliteerd.