“Een goede werk-privébalans is hier heel vanzelfsprekend.“

Mindy Lodewijks
Advocaat

Ik kende VDT al, omdat we eerder een aantal keer tegenover elkaar hebben gestaan als gemachtigden van partijen. Toen al viel me op dat VDT juist niet bij die ‘meeste advocatenkantoren’ hoort en dat VDT’ers kwalitatief goed werk leveren. Dat laatste vind ik heel belangrijk, want als advocaat-stagiaire word je nu eenmaal opgeleid door het advocatenkantoor waar je werkt en van je opleiding moet je het hebben. Wel zo fijn als de kwaliteit dan goed is. Maar met alleen focus op kwaliteit hou je dit vak niet vol. In de vacature waarnaar ik solliciteerde stond dat er keihard wordt gewerkt en dat er minstens zo hard wordt gelachen bij VDT. “Mooi verhaal, eerst zien en dan geloven”, denk je dan toch even. Ik kan je zeggen dat er geen woord aan de vacatures is gelogen. De positieve sfeer die binnen VDT heerst is ongekend. Er is nog geen werkdag voorbij gegaan waarop ik niet keihard heb gelachen.

Een bijzondere plek in advocatenland

Ik maakte mijn overstap midden in de coronacrisis. Nadat ik net een week bij VDT op kantoor had gewerkt, moesten we vanwege de lockdown thuis gaan werken. Ondanks dat we elkaar niet meer op kantoor zagen, voelde ik me meteen onderdeel van de ‘VDT-familie’ (want zo kun je het wel noemen). Er werd me bijvoorbeeld in mijn eerste maand gevraagd of ik mee wilde doen met een cadeau voor het 25-jarig bestaan van VDT. Ik, als nieuwe VDT’er, die nog geen maand van die 25 jaar had meegedraaid. Iedereen werd in een soort futuristisch pak gehesen – je zou het bijna vervroegd carnaval kunnen noemen – en op de gevoelige plaat vastgelegd. Zo ontstond uiteindelijk de foto ‘Advocaten van de toekomst’, die je bij binnenkomst in ons kantoor meteen ziet hangen. Iedere keer dat ik dat ding zie hangen, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Wat hebben we gelachen bij en na de totstandkoming van die foto.Vrij snel daarna maakte ik voor de eerste keer Kerst bij VDT mee. Nog steeds vanuit huis. Er werd een mega lekker kerstdiner afgeleverd met daarbij een drone, een dikke dankjewel en de boodschap ‘om volgend jaar weer skyhigh te gaan’. Mensen in mijn omgeving vroegen inmiddels: “wat is dit voor bedrijf?”. Ik wist dat ik op een bijzondere plek in advocatenland was beland. Dat werd nog eens bevestigd nadat mijn vriend het plan had om mij ten huwelijk te vragen en aan Boris (de ‘partner in crime’) vroeg of VDT kon helpen. “Kan me niet schelen hoe of wat, wij doen mee!”, was de reactie. En of VDT meedeed! Een maand later zat ik samen met mijn patroon Monja in een helikopter om ons product Arbeid Optimaal te promoten onder het mom ‘skyhigh gaan’. Althans, dat dacht ik… Een ring om mijn vinger en een filmpje met een bijzonder hoog banana-split gehalte zijn het resultaat van dit complot. Het bizarre is dat dit plan om ‘VDT te promoten’ tijdens de jaaraftrap bij alle collega’s is aangekondigd en dat iedereen dit geloofde, terwijl slechts een paar VDT’ers in het complot zaten. Dat zegt volgens mij genoeg over VDT: VDT had dit daadwerkelijk zo kunnen doen.

Sporten op hoog niveau en advocatuur: het kan bij VDT
Bij VDT word je als persoon gezien en niet als een verdienmodel. Daar hoort een gezonde werk- en privébalans bij. Van jongs af aan ben ik actief in de paardensport. Op dit moment ben ik nog een klasse verwijderd van de Grandprix en daar werk ik hard voor. Natuurlijk was het de vraag of ik dit kon blijven doen naast een fulltime baan als advocaat. Gelukkig is een goede werk-privébalans hier heel vanzelfsprekend en heb ik nog geen moment hoeven twijfelen om mijn paard te verkopen vanwege tijdnood. Je krijgt ook alle vrijheid en vertrouwen om samen te bouwen aan dit mooie bedrijf. Dat betekent dat de partners openstaan voor jouw ideeën en dat er daadwerkelijk iets mee gedaan wordt.

“Drie dingen die achterlopen in de tijd? Wetteksten, rechtbanken en de meeste advocatenkantoren. Gelukkig is VDT anders.”

Het leven van een advocaat kan simpelweg heel leuk zijn
We tillen elkaar hier ook allemaal graag naar een hoger niveau en zijn collegiaal. Als je met een vraag zit, stap je gewoon naar de collega toe waarvan jij denkt dat diegene jou kan helpen. Voor je het weet, beland je in een juridisch inhoudelijke discussie en kun je weer verder met je zaak. Machtig mooi is dat. Het volgende moment zit je gezellig met diezelfde collega in het Spoorpark te genieten van een stuk pizza, gezellige praat en ons huisbiertje ‘De Blonde Bef’. Daarnaast krijg je alle ruimte om een persoonlijk adviseur te zijn voor de klanten waarbij er geen goed of fout is. Je bouwt een echte klantrelatie op waarbij je volledig jezelf mag zijn en de klant gewoon mag aanspreken met ‘je’ en ‘jij’. Ja, het leven van een advocaat kan simpelweg heel leuk zijn. Je moet alleen de juiste werkgever vinden!