“Het laatste waar ik gedacht had te komen werken is wel bij een advocatenkantoor.”

Seida Heijmans
Communicatie koningin

Het laatste waar ik gedacht had te komen werken is wel bij een advocatenkantoor. Na mijn studie ‘Ruimtelijke presentatie en Communicatie’, was ik mij vooral aan het focussen op hippe “grafische” bedrijven. Hoe had ik kunnen weten dat een “saai stoffig” advocatenkantoor uiteindelijk alles in huis zou hebben om mij zowel zakelijk als persoonlijk uit te blijven dagen?

Bezig met dingen die mij gelukkig maken
Na wat werkervaring op gedaan te hebben ben ik gestart als zelfstandig ondernemer in het interieurdesign. Na 2,5 jaar kwam ik achter twee dingen: ik vind de branding, conceptkant en het grafische veel leuker dan ‘het moeten verkopen’ en ik wilde in een team werken waarmee ik mijn pieken en dalen kon delen. Woord bij de daad gevoegd; mijn onderneming gestopt en hoppa mijn CV op LinkedIn gezet. Ik denk dat ik na twee dagen Leonard aan de telefoon had die mij vroeg wat ik ervan zou vinden om bij VDT Advocaten te komen werken. Ik weet nog dat ik dacht: huh? Een advocatenkantoor? Wat moet ik daar in hemelsnaam mee? Ik heb geen juridische achtergrond en daar liggen mijn interesses ook totaal niet. Nou, ik kan je vertellen dat ik tot op de dag van vandaag geen een dossier heb doorgenomen en me elk uur van de dag kan bezighouden met de dingen die mij gelukkig maken: ontwerpen, conceptueel, grafisch, communicatie, webdesign en niet te vergeten: een heel fijn team.
hetzelfde onuitgesproken doel
Alle twijfels die ik had om bij een advocatenkantoor te gaan werken verdwenen al heel snel bij mijn eerste ontmoetingsgesprek. De visie, het preventieve aspect over de advocatuur, de vernieuwing binnen deze sector en het vooruitstreven van het bedrijf hadden mij meteen om. Ik wist een ding zeker: ik wil mee aan boord. Sterker nog; ik dacht dat ik iets zou gaan missen als ik hier niet voor zou gaan. Het zei me genoeg, want eigenlijk was ik stiekem verliefd geworden op het bedrijf. Nu ik twee jaar verder ben heb ik nog steeds dit gevoel over VDT Advocaten, maar dan sterker door de collega’s die het aanvullen. Mijn collega’s hebben allemaal hetzelfde onuitgesproken doel. Je voelt het als je hier rondloopt en het geeft me een soort van rust. Ik ben op mijn plek hier.

“Ik weet nog dat ik dacht: huh? Een advocatenkantoor? Wat moet ik daar in hemelsnaam mee?”

Zelf ontdekken waar je goed in bent
Hoe gek dit misschien ook klinkt om over ‘je werk’ te zeggen, maar VDT is voor mij echt een toevoeging in mijn leven. Het brengt me verder, geeft me de ruimte om mijzelf zowel zakelijk als persoonlijk te laten groeien. Natuurlijk heb ik het dan ook over de evenementen, te gekke collega’s, netwerkborrels, zakelijke relaties, etc. maar waar ik vooral op doel is dat er tijd en ruimte is om zelf te ontdekken waar je goed in bent, waar je interesses liggen en dat er naar je geluisterd wordt en nog belangrijker: op wordt geanticipeerd. Zo haalt iedereen het beste bij elkaar naar boven en voel je deze ‘samenhorigheid’.