“Wij willen scoren, maar dan wel met z`n allen! Heel erg gaaf.”

Toby Brokken
Commerciële kartrekker

Vroeger wist ik het zeker! Ik word kok! Met die gedachte startte ik in 2006 mijn opleiding Horeca Ondernemer Management aan de Rooi pannen te Tilburg. Na mijn studie ben ik fulltime gaan werken in de horeca, ik kwam er, net zoals zovelen, binnen 2 jaar achter dat de horeca mij minder goed bevalt dan vooraf gedacht. Werktijden, altijd maar moeten werken als anderen vrij zijn…. je kent het wel. Op dat moment heb ik ervoor gekozen door te studeren, commerciële economie aan de Avans Hogeschool in Breda. Nog niet wetende dat ik 4 jaar later allemaal advocaten als collega`s zou hebben.

Tegen heilige huisjes aanschoppen
Tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerplek werd ik door een matchmaking-bureau gekoppeld aan VDT. Ik zal eerlijk zijn; het was best pittig om een goede motivatie te schrijven voorafgaand aan het sollicitatiegesprek. Wat ging ik, een horeca-man, nog nooit met een advocaat in functie gesproken, nou bij een advocatenkantoor doen? Zo startte mijn VDT-carrière in 2017. Ik kwam in een warm bad terecht, ondanks het feit dat ik vrijwel direct bij binnenkomst, bewust en onbewust tegen heilige huisjes aan het schoppen was. Achteraf zag ik pas echt dat ik op een prachtig moment bij VDT ben gekomen. Echt het begin van een ommezwaai waar ik zelf onderdeel van bleek te zijn. Veel meer gericht op de behoefte van de klant. Erop uit, gesprekken voeren met ondernemers, de markt verkennen, product-ideeën pitchen. Daar mocht ik volop mee aan de slag. Kortom, middenin de transitie van een advocatenkantoor naar een volwaardige onderneming.

Ingestapt op de nieuwe koers
Drie jaar later zijn we echt een vernieuwend bedrijf geworden. Ik heb het voor mijn ogen zien gebeuren. Veel nieuwe (jonge) mensen erbij die echt zijn ingestapt zijn op de nieuwe koers. De sfeer binnen VDT was en is nog steeds heerlijk. Ongedwongen, gezellig, respectvol en competitief als collectief. Het feit dat ik veel netwerk, betekent dat advocaten dat minder hoeven te doen. Wat ik van klanten hoor, kunnen we gebruiken bij het aanpassen van onze dienstverlening. Voor mijn gevoel is iedere collega even belangrijk in het behalen van onze doelen. Wij willen scoren, maar dan wel met z`n allen! Heel erg gaaf. Schijnbaar is dit vaak anders bij andere kantoren… Ik zal het tot dusver altijd met verhalen moeten doen maar ik hoor het zo vaak, er zal wel een kern van waarheid in zitten.

“Ik ben nog lang niet klaar met mijn commerciële missie bij VDT!“

Nog lang niet klaar
De nieuwe manier van werken, laten we het de moderne advocatuur noemen, brengt natuurlijk heel veel commerciële vraagstukken met zich mee en hier hou ik me maar al te graag mee bezig. De combinatie van de verouderde branche en de vrijheid die ik krijg bij VDT om mijn commerciële hersenspinsels in de praktijk uit te werken zorgen ervoor dat ik iedere dag weer uitgedaagd word op mijn werk. Het meebepalen van de commerciële strategische koers, het optuigen van klant-events, het inrichten en actief deelnemen aan Tilburgse netwerkactiviteiten, het uitdenken en optuigen van accountmanagementplannen. Allemaal werkzaamheden waar ik me mee bezighoud, ontzettend breed dus. Erg uitdagend! Ik ben nog lang niet klaar met mijn commerciële missie bij VDT!