Ongewenst gedrag op de werkvloer. Het is een ruim begrip. Pesten, discrimineren, intimideren en drankmisbruik. Het zijn er (helaas) allemaal vormen van. Een ding is zeker: iedere vorm moet én wil je voorkomen. Of anders: ingrijpen! Maar hoe doe je dat als werkgever? Welke verplichtingen rusten op je? Hoe leg je dit vast in beleid?  Hoe veranker je dat juridisch? En wanneer leg je welke sanctie bij overtreding op?  

Ben jij ondernemer of HR-professional? Is dit ook voor jou een actueel onderwerp? Schrijf je dan in voor ons (kosteloze) seminar ‘ongewenst gedrag op de werkvloer’ op 10, 11 of 12 mei aanstaande. Je bent dan welkom in ons schitterende en huiselijke VDT-werkcafé aan de Hart van Brabantlaan 500 in Tilburg. 

Jouw sessie vol? Laat ons weten als je op de reserve lijst wil (of hoopt op een extra sessie).

Wat neem je mee uit dit interactieve seminar? 

  • Jij weet welke verplichtingen er op jou als werkgever rusten om ongewenst gedrag op de werkvloer te voorkomen. We nemen je aan de hand van de wet en praktijkvoorbeelden mee in de vergaande zorgplicht voor een veilige werkomgeving.  
  • Jij weet precies hoe je hierop intern beleid maakt en welke onderwerpen daarbij essentieel zijn, om zo een veilige werkomgeving te creëren.  
  • Jij weet welke organen en/of personen betrokken zijn bij de uitvoering van het beleid. Er wordt ingezoomd op de rol van de ingestelde klachtencommissie, vertrouwenspersoon en leidinggevende in de praktijk.   
  • Jij weet van A tot Z welke (juridische) stappen je moet doorlopen om de misdraging te onderzoeken, zodat alle feiten boven tafel komen op basis waarvan jij een goed onderbouwde conclusie kan trekken.  
  • Jij weet welke sanctie(s) je wanneer kunt opleggen. Wij loodsen je door het scala aan sancties en verduidelijken aan de hand van praktijkvoorbeelden welke sanctie onder welke feiten en omstandigheden passend is.  
  • Je ontvangt van ons na afloop een praktisch en overzichtelijk stappenplan inclusief allerlei handige bijbehorende documenten, aan de hand waarvan jij de juiste route volgt bij een (gemelde) misdraging. 
  • En er is alle gelegenheid jouw eigen vragen en twijfels te stellen aan onze arbeidsrechtspecialisten. 

Het seminar is kosteloos toegankelijk voor iedereen. Wil je veel meer ontzorging op personeelszaken? Vraag een demo aan om te zien wat een abonnement op Arbeid-Optimaal jou te bieden heeft.

Dit artikel maakt onderdeel uit van:

Product
Arbeid optimaal

Ontslag &
Disfunctioneren

Team
Mens & Arbeid