Apple Authorised Enterprise Reseller Pro Warehouse neemt ICTeam over

Onze overnamespecialisten Koen Donkers en Tom van Balen namen voor Pro Warehouse de juridische kant van het aankooptraject voor hun rekening. 

Pro Warehouse en ICTeam over de transactie

De twee Apple specialisten Pro Warehouse en ICTeam Zuid B.V. hebben elkaar gevonden in een bundeling van kennis, kunde en kracht. Per 21 juli 2022 zijn de aandelen overgedragen en per 1 januari 2023 gaat ICTeam formeel over in de naam en organisatie van Pro Warehouse. ICTeam gaat als ‘hub’ fungeren voor de gezamenlijke klanten in het zuiden van Nederland. Alle medewerkers van ICTeam behouden hun functie in het fusiebedrijf en ook eigenaar Oskar Petersen gaat mee.

Oskar Petersen van ICTeam over de overname: “In de loop van 2021 werd ik door Mark van den Broek van Pro Warehouse benaderd met de vraag of ik interesse had om mijn bedrijf samen te laten gaan met zijn organisatie. Ik hoefde niet lang na te denken, omdat ik zelf ook direct de match in cultuur en de synergie tussen de twee organisaties zag. Samen zijn we veel sterker en klaar om nieuwe stappen te zetten. Ik ben blij dat alle collega’s hun positie behouden en dat onze specialistische kennis nu nog meer tot zijn recht zal komen.”

Ook Mark van den Broek van Pro Warehouse is enthousiast: “Wij groeien al jaren heel stevig en zelfs steeds sneller, daarom zoeken we continu naar nieuwe mogelijkheden om klanten te bedienen. Door deze overname verbeteren we nu onze landelijke dekking en beschikken we over een fors team van Apple engineers. Zo kunnen we onze bestaande klanten en het groeiend aantal organisaties die kiezen voor het Apple ecosysteem nog beter bedienen. Zowel Pro Warehouse als ICTeam staan bekend om een innovatieve kijk op zaken. Dat spreekt aan in een wereld waarin een goed functionerende, een stabiele en vooral een veilige digitale werkplek onmisbaar is geworden. Samen met Oskar Petersen en zijn team hebben we nu volop de ruimte om te kunnen innoveren. Dat is in een snel veranderende economie een grote pré.”

Voor meer informatie wordt verwezen naar het gezamenlijke persbericht van de betrokken partijen.

 

VDT Onderneemt met je mee

Dit keer met Tom Coehorst van Pro Warehouse. De overnamespecialisten van ons Team Bedrijfsstructuur, Koen Donkers en Tom van Balen, hebben de juridische kant van het overnametraject begeleid. VDT bedankt Tom voor de prettige samenwerking.

Dit artikel maakt onderdeel uit van:

Fusies &
Overnames

Team
Bedrijfsstructuur

Track record