Voorwaartz sluit zich aan bij de Louwsma Bedrijven Groep

Voorwaartz Taaltraining-Coaching B.V. sluit zich aan bij de Louwsma Bedrijven Groep. De overname is recent afgerond. Voorwaartz richt zich vooral op taaltrainingen en inburgeringsopleidingen in Midden- en West-Brabant en Zeeland. Door de aansluiting bij de LB Groep krijgt Voorwaartz nieuwe mogelijkheden voor verdere versteviging, groei en uitbouw van de activiteiten. Onze overnamespecialisten Tom en Ernst namen voor Voorwaartz de juridische kant van het verkooptraject voor hun rekening.

De mensen achter Voorwaartz

Dat is Maryse Schreuder, uiteraard samen met haar vertrouwde club taaltrainers en medewerkers. Maryse: “De vraag naar onze taaltrainingen groeit gestaag en we zien tegelijkertijd een toenemende stroom van buitenlandse medewerkers. Dit zal leiden tot extra vraag naar taaltrainingen en begeleiding op de werkvloer. Door de aansluiting bij de LB Groep anticiperen we op deze ontwikkeling. Binnen de LB Groep  houdt Voorwaartz  haar eigen identiteit en aanpak. Om Voorwaartz verder uit te bouwen maken we gebruik van faciliteiten, kennis en ondersteunende diensten binnen de LB Groep. Ons fundament voor de toekomst wordt door de aansluiting bij de LB Groep substantieel verstevigd. Het stelt ons in staat nieuwe stappen te zetten en onze toegevoegde waarde voor opdrachtgevers te vergroten.”

Voorwaartz blijft gevestigd in het huidige pand aan het Kloosterplein in Breda. Als onderdeel van de LB Groep zal Voorwaartz blijven werken aan de sterke reputatie die zij heeft opgebouwd met het opzetten en uitvoeren van taaltrainingsprojecten op maat en inburgeringsopleidingen.

 

De LB Groep als koper

De overname van Voorwaartz past volledig binnen de groeiambities van de LB Groep. De LB Groep is een familiebedrijf met Friese wortels en is inmiddels uitgegroeid tot een club van 18 bedrijven die veelal landelijk opereren. De LB Groep-bedrijven zijn dienstverleners met een eigen specialisme en specifiek werkterrein. Ieder bedrijf draagt op zijn manier bij aan de economie en samenleving door waarde toe te voegen aan werken, (re)integreren, leren, participeren en vitaliseren van mensen.

Sieb Louwsma, eigenaar van de LB Groep: “De aansluiting van Voorwaartz past in de door ons gewenste schaalvergroting op het terrein van taal-en inburgeringsopleidingen die we willen realiseren in onder meer Zuid-Nederland. We worden met de aansluiting van Voorwaartz een belangrijke speler en een nog aantrekkelijkere partner voor opdrachtgevers.”

VDT Onderneemt met je mee

In dit geval met Maryse Schreuder. De overnamespecialisten van ons Team Bedrijfsstructuur, Tom van Balen en Ernst de Haan, hebben de juridische kant van het overnametraject voor hun rekening genomen. Ook dank aan Joost Kruizinga van Turnpoint Finance en Jaap Hemmes voor de prettige samenwerking.

Dit artikel maakt onderdeel uit van:

Fusies &
Overnames

Team
Bedrijfsstructuur

Track record